ICHIGO - neboli jahoda!

15. 06. 2009 | † 19. 07. 2013 | kód autora: VIB
Japanese Strawberry Cake...
 

Máme tady přelom jara-léta a to je právě doba jahod! Určitě jste si toho také všimli! Všude se na nás za pulty zubí krásné, červené a šťavnaté jahody. Ale co s nimi? S tvarohem a cukrem? Do moučníku? ... Jak s nimi nakládají takový Japonci? S námi to zjistíte! Nebojte se vyzkoušet recept od Rin naší jahodové dámy. A pošlete nám fotku svého výtvoru nebo jen komentář!

- Japonský kanji znak pro jahodu!

Nejdříve něco obecně o ICHIGO DAIFUKU:
 Je to lehký dezert z Japonska, ve kterém se kombinuje sladká chuť čerstvých jahod s křupavou rýžovou krustičkou a červenou pastou z fazolí (nemusí být přidána). Nejlépe jeho chuť vynikne s horkem teplého čaje (jak Japonci zdůrazňují - toho zeleného) ale můžete to trošku "přičeštit" a klidně si k nim dát kakao. Myslím si, že na chuti ICHIGO DAIFUKU to nic nezmění!

 

ICHIGO DAIFUKU

Ingredience:

  • 1 a 1/2 hrnku rýžové mouky (shiratama-ko)
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 a 1/2 hrnku vody
  • na náplň:
  • 1/4 hrnku sušeného anko prášku nebo 1/2 hrnku udělané anko pasty (= anko pasta je červená pasta z fazolí)
  • 12 jahod

Postup:

  1. Zahřejte vodu s cukrem ve velké pánvy a přiveďte k varu.
  2. Poté sundejte z ohně a přidejte mouku. Dejte opět na oheň dokud směs nezhoustne. Pak stlumte plamen a ještě dvě minuty prohřívejte, často míchejte.

  3. Nechte vychladnout a sem tam prohněťte směs rukama nebo vařečkou.

  4. Jakmile směs vychladne rozdělte na 12 kousků.

  5. Jahody obalte v pastě (jak tlusté to záleží jen na vás). Poté je zabalte do mochi. Každou jahodu obalte jedním kouskem těsta (když z těsta uděláte kuličku a jahodu do ní zatlačíte půjde vám to lépe).

  6. Nakonec obalte v moučkovém cukru a máte hotovo!Jak dopadly pokusy náš všech v dělání ICHIGO DAIFUKU? Tak se podívejte:

 

CIMG1394 by lalalady.

A jak vypadá v Japonsku? Prohlédněte si fotky zde:

PreparingMoreInTheMiddleIDICHIGO DAIFUKU by drkigawa.Strawberry daifuku by shok.ICHIGO DAIFUKU by drkigawa.

Pro lepší představu o receptu a postupu (recept výše překládán mnou-začátečnicí, z japonštiny proto omluvte jeho možnou nepochopitelnost) klikněte ZDE pro video s komentářem!ssnn


Zobrazit další články tohoto autora

Související články

Copyright © 2008-2017 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.