Letní polévka podle čínské medicíny

08. 08. 2009 | † 19. 07. 2013 | kód autora: VIB

SummerPalaceWangfujing002.jpg soup image by sablad2018Letní polévka podle čínské medicíny vyžaduje odlišný přístup ke stravování. Je třeba klást důraz na jídla s osvěžujícím a ochlazujícím účinkem.


Tak tedy: Letní polévka a k ní potřebné ingredience: zelená cibulka, pórek, rajče, sojová omáčka (bez glutamátu), majoránka, sůl a pepř, 1 lžička misa, čerstvá okurka a petrželka. (pro neznalé: ,,miso" je směs používaná jako dochucovadlo, nebo jako náhrada bujonu, složená z mořských solí, řas a soji)
Postup: Podusíme zelenou cibulku a jemně nakrájený pórek na oleji. Přidáme nakrájené rajče, sojovou omáčku a majoránku, jemně osolíme a opepříme. Podlejeme vodou a přivedeme k varu. Poté přidáme lžičku misa a zhruba 2 minuty vaříme. Do hotové polévky nakrájíme na kostičky čerstvou okurku a nasekanou petrželku.

Dobrou chuť!

Recept od MAHULENKY!


Zobrazit další články tohoto autora

Související články

Copyright © 2008-2017 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.