Čínské závitky s rýží

13. 08. 2009 | † 19. 07. 2013 | kód autora: VIB

Čínské závitky s rýží

Variace čínských závitků.

Recept od: Jana Machalová

Ingredience:

česnek 2 stroužky
zelný vývar 200 ml
pažitka 1 svazek
cibule 2 ks
sůl a pepř  
olej 4 lžíce
mleté hovězí maso 300 g
ajvar (paprikový protlak) 50 g
červená paprika 1/2 ks
rýže 250 g
vejce 1 ks
čínské zelí 8 listů

Postup přípravy receptu:

Rýži si poropereme, zalijeme vodou a 20 minut povaříme. Na listech čínského zelí vyřízneme silná "žebra" a ty pak vyhodíme. Očištěné listy spaříme horkou vodou a opatrně osušíme. Opranou pažitku si nasekáme. Očistíme si cibuli a česnek a oboje nakrájíme na jemné kostičky.
Cibuli a česnek smícháme s mletým masem., 6 lžicemi uvařené rýže, polovinou nasekané pažitky a vejcem. Směs osolíme, opepříme, můžeme přidat trochu majoránky a dobře promícháme. Nachystáme si zelné listy , na ně rozdělíme masovou směs a dobře zabalíme. Okraje stačí sepnout párátkem.
Na vyšší pánvi si rozpálíme olej a závitky v něm restujeme ze všech stran. Když máme orestováno, zalijeme vývarem a dusíme 25 minut. Pokud chcete závitky křupavější, můžete je dusit v troubě. Hotové závitky vyjmeme a necháme v teple stranou. Omyjeme si papriku a nakrájíme na maličké kousky. Nakrájíme si druhou cibuli a nasypeme do omáčky spolu s paprikou. Vaříme asi 3 -5 minut. Poté přimícháme ajvar, necháme přejít varem a omáčku dochutíme podle vlastní chuti.
Závitky rozdělíme na talíře, přidáme rýži a přelijeme omáčkou. Porce jemně posypeme pažitkou.


Zobrazit další články tohoto autora

Související články

Copyright © 2008-2017 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.